Just nu rekryterar vi följande spännande roller!

Produktchef

Produktchef

Zidcore AB är ett växande och lönsamt privat e-handelsbolag. Vi har funnits sedan 2012 och äger och driver siterna www.lastexperten.se och www.traningsmaskiner.com (vi finns även på den norska och danska marknaden). Vi finns även representerade på ett antal externa marketplaces så som www.bygghemma.se m fl. Är du boendes eller resandes längs E6:an kanske du sett vår skylt ute vid vägen vid Borgeby-avfarten? Det är även här vi håller till – i fräscha lokaler i Borgebys handelsområde där vi även har en av våra lagerdepåer och några av våra just nu totalt 8 anställda (spridda över södra Sverige) arbetar här. År 2019 omsatte vi ca 80 MSEK.

Vårt nästa steg för Zidcore är att knäcka magiska nivån 100 MSEK och där kommer du in i bilden som en extremt viktig spelare. För den rätta personen är detta en fantastisk spännande utmaning. Det är på alla sätt möjligt men kommer kräva att man går åt uppgiften som att man ska – välta berg!

Som Produktchef ansvarar du för försäljning, produktpaketering på site samt lönsamhet. Det gör du genom en tät dialog med nuvarande och nya leverantörer. Du samlar in, sammanställer och produktplacerar. Du tar även fram attraktiva kampanjer tillsammans med leverantörerna och upprättar en affärsmässig årsplan för produktområdet.

Vad du ska göra

Förhandla med befintliga leverantörer om villkor samt förutsättningar för utveckling av kategorin.

– Hitta, utvärdera och förhandla med nya leverantörer.
– Kontinuerligt utveckla befintligt sortiment. Utöka med nytt sortiment och säkra att Zidcore alltid är den mest relevanta onlineaktören sortimentsmässigt.
– Kontinuerligt utvärdera sortiment baserat på lönsamhet och omsättningshastighet.
– Säkerställ hög kvalitet på produktdata och förse produktadministratören med produktdata för publicering.
– Löpande dialog och prisförhandlingar med leverantörer för att säkra attraktiva kampanjer och starkast möjliga konkurrenskraft i segmentet.
– Stort fokus på kampanjer samt konkurrentbevakning av relevanta aktörer.
– Inköp med tillhörande lönsamhetsberäkningar.
– Kampanjplanering och andra säljdrivande aktiviteter i egen regi samt med leverantörernas stöd.

Vilka är vi och vem behöver du vara

Vi jobbar i nuläget sex personer i Borgeby där två av oss håller till ute på lagret. Resterande två av våra totalt åtta kollegor finns på våra övriga två lagerdepåer i landet. Som team karaktäriseras vi av prestigelöshet, flexibilitet, en vilja att hjälpas åt och göra det lilla extra när så behövs och detta är viktigt att du kan identifiera dig med och lever efter.

Som produktchef är försäljningen alltid i fokus. Du behöver vara en utåtriktadperson som gillar att ha externa kontakter. Vi tror att du drivs av ett genuint intresse för att göra affärer och tycker att det är roligt att förhandla med leverantörer.
– Du kan vara en tuff förhandlare, samtidigt som du har förmågan att växla om och skapa goda relationer med dina leverantörer. Förmågan att leverera starka resultat får dig att växa. Du är orädd och har inga problem med att lyfta luren och ställa krav på de leverantörer du jobbar med. Samtidigt är smidighet och långsiktiga relationer A och O för ett utvecklande och långsiktigt samarbete med våra leverantörer.
– Du drivs av en en ”i-can” attityd och får saker att hända och du rör dig ständigt framåt. Att vinna betyder allt och du ser nästa hinder som en utmaning för att uppnå bolagets mål. Du har en hög kreativ förmåga och är bra på att hitta lösningar på komplexa problem.
– Du är analytisk, utnyttjar tillgänglig försäljningsstatistik för att snabbt dra relevanta slutsatser och vidta åtgärder baserat på densamma.
– Du är resultatorienterad och sätter snabbt in väl avvägda åtgärder om vald strategi inte ger väntat resultat

Hos oss arbetar vi tillsammans och du kommer att röra dig mellan högt och lågt på daglig basis. En förmåga att kunna fokusera och prioritera det för stunden viktigaste kommer vara avgörande för din framgång.

Vad du behöver kunna

Vi söker dig som brinner för e-handel och som vill utvecklas med oss. Vi ser gärna att du är utbildad inom e-handel, försäljning, ekonomi eller marknadsföring. Tidigare arbetslivserfarenhet inom dessa områden är meriterande. Du bör ha en god analytisk förmåga, grundläggande inköpskunskaper, samt en förmåga att sätta dig in olika parametrars drivkrafter och effekter på försäljningen och dess inverkan på helhetsaffären.

Utöver dina enastående personliga egenskaper ser du datorn som en god kompis och Excel som din bästa vän. Erfarenhet och dokumenterat intresse från våra produktkategorier Träning och Lasta och dra, e-handel, olika IT- och affärssystem samt generell produktkunskap är meriterande. Svenska och engelska läser och skriver du obehindrat samt har god förståelse för norska och danska.

Så här söker du tjänsten

Skicka din ansökan med cv till info@zidcore.com. Senast 10 juni vill vi ha din ansökan. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Placering: Borgeby
Anställning: tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: snarast möjligt

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta försäljningschef Fredric Westerdahl på telefonnummer 0702-69 69 53.

Skynda dig att söka!

Vi söker ständigt efter drivna och kompetenta personer med erfarenhet inom framförallt försäljning och e-handel.

Välkommen med din ansökan!
Zidcore Gasell EY